Незаменим асистент за оранжерия на летни жители "Умна сестра"

оранжерийна медицинска сестра-умна Оранжерия "Разсадник-умен" е модерна конструкция, произведена от новосибирския завод "Метал-Сервиз". Често изборът на оранжерии се превръща в сериозен проблем за летните жители и градинарите, особено за жителите на региони със студен климат. Такава структура трябва надеждно да предпазва отглежданите растения от резки температурни промени и ветрове, като същевременно остава многофункционална и подходяща за отглеждане на ранни видове зеленчуци и зеленчуци. Всички тези изисквания са изпълнени от "Nurse-Clever", която е придобила популярност сред летните жители и собствениците на задните дворове.

Оранжерия "Nurse-Clever" - дизайнерски характеристики

оранжерийна медицинска сестра-умна на сайта "Nurse-Clever" е една от най-търсените конструкции за оранжерии от компанията "Metal-Service", разположена в Новосибирск. Това е солидна, надеждна и издръжлива конструкция, изработена от поликарбонат и други полимерни материали.

Устройството на оранжерията Kormilitsa-Clever е специално проектирано за суровите сибирски условия. Продуктът, тестван за здравина и функционалност в Института по растениевъдство и развъждане на Сибир, лесно издържа на пориви на вятъра и значително тегло на снежната покривка.оранжерийна медицинска сестра-умна

Специфичност на дизайна "Умна сестра":

 1. Рамката е направена от стоманени тръби и полимерни елементи. Клетъчното поликарбонатно покритие има дебелина 1,4-1,5 mm.
 2. Сечението на металния профил е 20х20 мм, а пролуката между сводестите арки, разположени една до друга, е до 100 см. Това осигурява здравина, стабилност и издръжливост на продукта.
 3. "Nurse-Clever" се разработва в няколко габаритни линии - най-популярни са оранжериите с дължина 4,6 и 8 m.
 4. Височината е стандартна за всички опции за парникови модели и е 210 см, ширина 300 см.
 5. Продуктът е оборудван с две врати и два отвора в краищата (броят им може да бъде увеличен по желание на купувача.
 6. Основната характеристика на оранжерията Nursery-Clever е плъзгащ се покрив, който се отваря и затваря с помощта на удобен механизъм на ролкови колела и специални водачи.плъзгащ се покрив
 7. Прибиращият се покрив осигурява най-удобния и благоприятен за растенията микроклимат, както и високи плодородни качества на почвата през зимния сезон. Иновативният дизайн на покрива избягва течения по време на вентилация.

Важен плюс на оранжерията Nursery-Clever с плъзгащ се покрив е, че по време на обилни снеговалежи и виелици, летният жител не трябва да се тревожи за безопасността на покрива, а също и да го изчиства постоянно от снежна покривка. За да избегнете деформация, просто трябва да оставите покрива отворен.

Плюсове на плъзгащ се покрив

плъзгащ се покривОранжериите от поликарбонат "Детска градина" имат голямо търсене не само сред жителите на Сибир, но и във всички региони на Русия.механизъм за повдигане на покрива

Основни предимства на прибиращата се покривна конструкция:

 1. Поради навлизането на сняг през отворения покрив, почвата се запазва под снежна козина и не замръзва.
 2. С настъпването на пролетта снегът се топи, навлажнявайки почвените слоеве.
 3. Рамката на оранжерията не е изложена на натоварване от сняг, което значително удължава живота й.
 4. Благодарение на режима на безплатна вентилация се осигурява пълно опрашване на растенията и създаване на оптимален микроклимат за активен растеж и производителност.
 5. Плъзгащият се покрив ускорява образуването на хумус от падналите листа, които естествено се срещат в оранжерията.плъзгащ се покрив

Подробни инструкции и наличието на всички необходими компоненти помагат да се сглоби оранжерията на детската стая със собствените ви ръце. Инсталирането му отнема не повече от 3-4 часа и ви позволява да спестите до 3-4 хиляди рубли.

Монтаж на оранжерия "Учителка"

монтаж на оранжерия на обектаПреди да се извърши инсталирането на оранжерията Nursery-Clever, е необходимо да се избере подходящо място за поставяне на конструкцията. Най-добрият вариант би бил безветрен, добре осветена зона, далеч от навеси и други стопански постройки, високи огради и дървета.

Ако размерът на личния парцел позволява, препоръчително е да поставите оранжерията с дългата страна на юг. Благодарение на това структурата ще се затопли равномерно и отглежданите растения ще се развият по-добре.

Подготовка на фондацията

монтаж на основата за оранжериятаСлед като изберете място, трябва да започнете да подготвяте основата за оранжерията "Nurse-Clever". Основите от тухли и бетон се считат за най-трайни и надеждни. Но тези опции са скъпи.

По-достъпни и бюджетни са основите, изработени от дървени греди. За неговото производство ще ви трябват решетки със сечение 100x100 мм, самонарезни винтове и метални ъгли или скоби.

Как да направите основа от дървени греди:

 1. Преди да започнете работа, лекувайте дървени греди Препарат Senezh или друг антисептик за защита на дървесината от гниене.
 2. Събори гредите в кутията - размерът му трябва да съответства на параметрите на закупената оранжерия.
 3. Изравнете земята в района, където ще бъде инсталирана конструкцията.
 4. Поставете съборената основа върху равна земя. Необходимо е да се гарантира, че основата е идеално равна, в противен случай рамката на оранжерията също ще стане неравна, което ще доведе до нарушаване на функционирането на нейните механизми.
 5. Най-добре е да използвате ниво на сграда, за да изравните основата.
 6. След това закрепете дървените блокове по ширина и дължина с помощта на скоби. Проверете дали всичко е перфектно подравнено вертикално и диагонално.

След като инсталирате основата и я проверите с ниво, можете да пристъпите директно към монтажа на конструкцията.

Монтаж на рамката на сградата

монтаж на оранжерийната рамкаИнсталирането на "Nurse-Clever" се състои от няколко етапа и започва със сглобяването на крайните елементи.

Инструкции за сглобяване на оранжерия „Умна сестра“:

 1. Краят на оранжерията е представен от блок за врати и три крайни арки, разположени от дясната, лявата и горната страна. Крайните скоби и дистанционни елементи трябва да бъдат монтирани на рамката на вратата. Свържете елементите с крайни скоби. Прикрепете дъгите към рамката и подпорите с помощта на ракови монтажи и болтове.повдигащ механизъм
 2. Използвайки крепежни елементи за раци със самонарезни винтове, прикрепете дистанционерите към краищата - долни и междинни. Те трябва да бъдат прикрепени последователно към втория край.
 3. Прикрепете поликарбоната към оформените краища с помощта на самонарезни винтове, за предпочитане с термо шайби.поликарбонатен монтаж
 4. След закрепването изрежете поликарбоната по контура на сградата със строителен нож.
 5. За да монтирате покрива, прикрепете крайните пръти към междинните пръти с помощта на дистанционни елементи и болтове. Техниката на фиксиране е описана подробно в инструкциите за оранжерията.
 6. Прикрепете ролкови колела към монтираното покривно покритие - трябва да има 8 от тях.
 7. Поставете плътен лист от поликарбонат на покрива и прикрепете към рамката с помощта на самонарезни винтове.
 8. За да монтирате тялото, прикрепете кръстосани скоби към краищата.
 9. След като рамката е напълно сглобена, фиксирайте я върху основата.
 10. Монтирайте решетки напречно под покрива на конструкцията. Те служат не само като укрепващи елементи, но ще бъдат необходими и при отглеждането на високи растения.
 11. Инсталирайте поликарбонат от двете страни на "тялото" на конструкцията. Прикрепете лебедка от едната страна, издърпайте кабела вътре в нея и я фиксирайте в долната част на централната арка, която образува основата на покрива.
 12. Инсталирайте на специално обособените места необходимия брой ограничители, скоби и листове за отваряне на покрива.

парниково предимство е умна медицинска сестра"Nurse-Clever" е удобна и надеждна оранжерия, която ще се превърне в отличен "помощник" за летни жители и градинари. Благодарение на конструктивните си характеристики, той осигурява свободен достъп на въздух, ефективна влага в почвата и висока производителност на отглежданите растения.

Оранжерия "Nurse-Clever" - видео инструкции за монтаж и монтаж

Изпратете коментар

Градина

Къща

Оборудване