Една обработка ще защити вашите посеви през целия сезон - каубойски хербицид, приложение

Възможно ли е да се комбинира с прилагането на торове третирането на пшеница с такъв препарат като хербицида Каубой, прилагането му е еднократно или трябва да се повтори? Би било интересно да се знае след колко време се появяват първите признаци на действие върху плевелите и кога те напълно загиват.

приложение на хербицид каубой Плевелите, дори в ранните етапи на развитие, имат по-енергичен растеж от култивираните култури. В резултат те ги заглушават, което значително намалява добивите. Каубойският хербицид ще помогне за „почистване“ на полето от плевели, чието използване е абсолютно безопасно за отглежданите култури. Лекарството ефективно и за кратко време унищожава плевелите, докато е абсолютно безвредно за отглежданите култури.

Съставът и действието на хербицида

лечение с хербициди Cowboy е селективен системен хербицид и се предлага като воден гликолов разтвор. Съдържа две активни съставки: дикамба и хлорсулфурон.

Хербицидът е предназначен за следвъзникваща обработка на зърнени култури:

  • ръж;
  • овес;
  • пшеница (зима и пролет);
  • просо;
  • ечемик.

Когато плевелите попаднат върху листата, лекарството се абсорбира от тях и се разпределя в цялото растение, натрупвайки се в точките на растеж. В резултат растежът се забавя, зеленината започва да пожълтява или зачервява. Плевелните растения, неспособни да се хранят и развиват, умират. Първите симптоми на увреждане се появяват след 7-14 дни, а смъртта настъпва 21-25 дни след лечението.

Времето на излагане на хербициди зависи от метеорологичните условия: колкото по-топло и по-влажно, толкова по-бързо се появява. Сушата и застудяването инхибират ефекта на лекарството и отлагат ефекта от лезията за няколко седмици.

Каубойски хербицид - приложение

резултатът от лечението с хербицидиЛекарството се използва за лечение на разсад от зърнени култури, след като върху тях се появят млади плевели. Допустими времена за обработка:

  • от началото на развитието до обработката на култивирани култури;
  • есенно или пролетно третиране на ранните издънки на плевелите във фазата на обработка на култивирани растения.

Можете също така да направите по-късна обработка през пролетта, когато посевите произтичат. Изключение правят селективните и семенните култури.

Нормата на приложение на хербицида е от 0,15 до 0,2 ха на 1 ха. Една обработка е достатъчна за унищожаване на плевелите и защита на посевите. Препаратът Cowboy няма последващ ефект върху тях, не убива микроорганизмите в почвата и освен това е нетоксичен за пчелите и птиците, при условие че се спазват правилата за употреба. Може да се прилага едновременно с други пестициди и торове в течна форма.

Есенно приложение на хербициди върху зимни култури

Изпратете коментар

Градина

Къща

Оборудване