Смъртоносно за плевели, безопасно за цвекло - хербицид Карибу

Може ли хербицидът Карибу да се използва срещу плевели като горчица и скариди? Преди това полето беше чисто, но през лятото вероятно беше завлечено от вятъра, защото наблизо има парцел, който не се обработва от никого. Цвеклото в единия край на полето е силно обрасло. Страхувам се, че този сезон тревата няма да стане пълноправни собственици.

карибу хербицид За разлика от други продукти за борба с плевелите, хербицидът Caribou има по-широк прозорец за приложение. Той ефективно си върши работата дори при сухо време, унищожавайки изцяло плевелните издънки по цвеклото, което допринася за активния му растеж и увеличава производителността. В същото време лекарството няма отрицателен ефект върху самата култура. И може да се използва едновременно с много други хербициди.

Хербицид Карибу - състав и действие на лекарството

състав и действие на карибу хербицид

Активната съставка на хербицида е трифлусулфурон-метил, сулфонил урея. Лекарството се произвежда под формата на водоразтворим прах. Има селективен ефект и засяга само плевелите, като се разделя безопасно в култивираните насаждения. В резултат на пръскането той се абсорбира от листата, прониква в растенията и блокира процесите на растеж. Частично усвояване се осъществява и чрез кореновата система. Първите симптоми на експозиция се появяват в рамките на няколко часа, видими признаци (пожълтяване) - след една седмица. Пълната смърт на плевелите настъпва за 2 седмици.

Препоръчителната честота на леченията е два пъти на сезон. Повторното пръскане се извършва по време на втората вълна от плевелни издънки.

Къде и как се използва хербицидът

третиране на цвекло с карибу хербицидКарибу се използва за унищожаване на едногодишни двудомни плевели в цвекло. Третирането с хербициди може да се проведе при температура от плюс 15 до плюс 25 ° C.

При по-ниски или по-високи температури се появява страничен ефект:

  • листата на самото цвекло пожълтяват;
  • появява се петно.

Въпреки това, в рамките на 1,5 седмици тези симптоми изчезват, без да засягат по-нататъшното развитие на културата.

Необходимо е да започнете пръскането на цвекло, веднага щом се появят поне 80% от техните разсад. Преди покълването на семената това не може да се направи и не е препоръчително. Що се отнася до плевелите, максималната ефективност се получава при тяхната обработка на етапа на котиледоните и преди появата на двойка истински листа. Повторното пръскане се извършва след 1-2 седмици.

Работният разтвор се приготвя непосредствено преди употреба. Нормата е до 300 л / ха. В този случай хербицидът Caribou винаги се използва в тандем с лепилото Trend (консумация 200 ml / ha).

Карибу може да се комбинира с други хербициди. Това ви позволява да намалите нивото на потребление. Въпреки това, в същото време използването на този хербицид и органофосфатни инсектициди в резервоарни смеси, както и азотни торове, Не се препоръчва.

Хербицидът Карибу действа по време на суша. Ако вали в рамките на 2 часа след лечението, ефективността му намалява. Лекарството има клас на опасност 3 за пчелите и бозайниците и няма ефект върху сеитбообръщението. Всяка култура може да бъде засадена на обработената от него площ.

Прилагане на хербициди върху фуражно цвекло

Градина

Къща

Оборудване