Използването на Trichopolum за растения - използването на лекарства за градината и зеленчуковата градина

използването на трихопол за растения Много летни жители и градинари използват ефективни лекарства като достъпна алтернатива на скъпите лекарства за защита на градинските и зеленчукови култури от болести и вредители. Използването на Trichopolum за растения е придобило широка популярност, тъй като това евтино лекарство ви позволява да се отървете от гъбични инфекции, причинени от патогенни микроорганизми. С помощта на Trichopolum можете да се справите с късната болест по доматите и картофите, бактериозата на краставиците, листната плесен, бактериалното зацапване и други заболявания на зеленчуковите и овощните култури.

Използването на Trichopolum за растения и ползите от лекарството

използването на трихопол за растения

Популярността на употребата на Trichopolum за растения се дължи на фармакологичното му действие. Това лекарство съдържа метронидазол, активно вещество с антимикробно и антипротозойно действие.

Метронидазол блокира синтеза на нуклеинови киселини в патогенни микроорганизми, причинявайки тяхната смърт.

Той е ефективен срещу различни заболявания от гъбичен произход:

 • късна болест по картофи и домати;
 • брашнеста мана по краставици, рози и цариградско грозде;
 • фузариум върху зеленчукови култури;
 • бактериално петно ​​върху боб;
 • ъглови петна по краставиците;
 • бактериален рак на лозата;
 • корен рак на овощни дървета.

С правилното използване на Trichopolum за растения можете не само да се отървете от гъбични заболявания, но и да изплашите вредителите - зеле и лукови мухи, охлюви, листни въшки.

Рецепта за разтвор за третиране на растения

рецепта за разтвор за третиране на растенияМетронидазол от късна болест домати, както и за други зеленчукови, плодови и горски плодове и декоративни култури, се използва под формата на разтвор. Може да се използва по два начина - за поливане и пръскане на култури.

Препоръчително е да се пръска с лекарство при първите признаци на гъбични заболявания или за тяхната профилактика.

Как да се разрежда метронидазол за растения:

 • смелете 2 таблетки трихопол на прах;
 • изсипете 1 литър утаена вода при стайна температура;
 • разбъркайте добре, за да се разтворят напълно таблетките;
 • оставете разтвора да се влива за 25-30 минути.

Работният разтвор трябва да се използва веднага след приготвянето и не трябва да се съхранява повече от половин час.

Преработка на домати

късна болест на доматите

Късна болест на доматите - един от често срещаните проблеми на много летни жители. Най-често първите признаци на заболяването могат да се видят още в началото на юни. Трихопол от късна болест по доматите може да се използва за пръскане на доматени храсти в началото на лятото.

процес на обработка на доматиЕдновременно с доматите е препоръчително да се обработват всички близки насаждения. Обработката се извършва 4-5 пъти през сезона с интервал от 11-13 дни. Trichopolum разтвор може да се използва за пръскане върху листа и напояване на корени. Последното третиране трябва да се извърши не по-късно от 2 седмици преди прибиране на реколтата.

Ефективността на продукта може да се увеличи с помощта на аптека брилянтно зелено:

 • натрошете 15 таблетки на прах;
 • налейте 1-2 чаши топла вода;
 • добавете бутилка брилянтно зелено;
 • добавете вода до общ обем от 10 литра.

Обработката на домати с Trichopolum с брилянтно зелено трябва да бъде в изобилие - трябва да навлажнете всеки храст с приготвения разтвор. Ако в рамките на 24 часа след пръскането започне да вали, трябва да се повтори. Това лечение трябва да се извършва на всеки 10-12 дни.

Картофена фитофтора

картофена късна болестПървите признаци на късна болест по картофите най-често се появяват в средата на юли. По листата му се появяват тъмни петна, които бързо се увеличават по размер, а от долната страна на върховете се виждат бели спори.

Трихопол срещу фитофтора върху картофите се препоръчва да се използва незабавно при първите прояви на заболяването. За обработка се използва стандартен разтвор от 20 таблетки на 10 литра вода. За най-добри резултати можете да добавите бутилка брилянтно зелено или йод.

Картофите трябва да бъдат обилно напръскани с приготвения разтвор, така че буквално да капе от листата. Лечението трябва да се повтаря на всеки 7-10 дни, докато признаците на късна болест изчезнат напълно.

Краставица бактериоза

бактериоза на краставициТрихополът за домати и краставици може да се превърне в ефективен „помощник“ в борбата срещу бактериозата, която често засяга краставиците. В този случай листата на краставицата са покрити с ъглови петънца, които бързо се разпространяват по стъблата и дори плодовете.

Основната опасност от бактериоза е нейното бързо разпространение върху здрави растения. Следователно борбата с болестта трябва да започне веднага след появата на първите петна по листата на краставицата.

Краставиците могат да бъдат обработени по два начина.:

 1. Дезинфекционен разтвор - за разтвора ви трябват ½ таблетка на 1 литър вода. Първо, краставичните храсти трябва да се поливат с чиста вода, след което - с приготвения разтвор.
 2. Разтвор с брилянтно зелено - за антибактериален разтвор се използват 1 таблетка и 1 ml брилянтно зелено на 1 литър чиста вода. Продуктът се използва за пръскане на храсти от краставици.

В случай на тежка инфекция на краставични лехи с бактериоза, можете да комбинирате двата метода и да използвате разтвор Trichopolum за поливане на почвата и пръскане на растения.

Зеле бактериоза

съдова бактериоза на зелеТрихополът ще помогне да се отървете от такова често срещано заболяване на бялото зеле като съдова бактериоза. Може да се идентифицира по пожълтяването на листата, почерняването на вените.

Приготвяне на разтвор:

 • за обработка на зеле се използва стандартен разтвор - 20 таблетки се смилат на прах и се заливат с чаша топла вода;
 • когато Trichopolum се разтвори напълно, добавете вода до общ обем 10 литра;
 • ако не се нуждаете от това количество разтвор, използвайте доза от 2 таблетки на 1 литър вода;
 • оставете запарката за 20-25 минути.

След това обилно напръскайте зелевите лехи с разтвор на Trichopolum.

Лечението трябва да се повтаря поне веднъж на всеки 10 дни, докато признаците на бактериоза изчезнат.

Брашнеста мана по цариградското грозде

брашнеста мана по цариградското гроздеБрашнестата мана по цариградското грозде не само уврежда добива на храстите, но и може да доведе до смъртта им. Заедно с химикалите, много летни жители и градинари използват разтвор Trichopolum, който помага да се отървете от брашнестата мана и да предотвратите разпространението му в съседни храсти.

Разтворът се приготвя в стандартна доза от 2 таблетки на 1 литър утаена вода при стайна температура. С тази течност трябва да се напръскат всички храсти - както увяхнали, така и здрави.

За по-бърз резултат към разтвора може да се добави йод или брилянтно зелено - 1 ml за всеки 1 литър вода.

Гъбични заболявания на овощните дървета

гъбични заболявания на дърветатаТрихополът може да се използва за борба с гъбични инфекции на ябълки, круши, череши и други овощни дървета. Ако листата на дървото започнаха да избледняват, да се покрият с черни точки и петна, това е причина да ги третирате с трихопол.

Разтворът се приготвя в стандартно съотношение и се прилага за лечение на всеки 10-12 дни. Можете също така допълнително да смажете кората на дърво, засегнато от гъбични инфекции, с "каша", направена от натрошени таблетки Trichopolum и малко количество топла вода.

Трихопол таблеткиТрихополът е ефективна алтернатива на химикалите за защита на градинските и градинските растения от гъбични заболявания. Летните жители и градинарите използват това евтино лекарство за борба с късната болест, бактериозата и други заболявания с гъбичен произход, както и за предотвратяването им.

Супер ефективно използване на Trichopolum за растения ротив късна болест - видео

Градина

Къща

Оборудване