Как да направите хълмист от стар велосипед със собствените си ръце за работа на сайта

направи си сам велосипеден хълмър Летните жители, които отглеждат картофи и зеленчуци, знаят колко е трудно и дълго да се блъскат храстите с мотика. За да опростите задачата си, можете да направите велосипеден хълм със собствените си ръце.

Принцип на действие

как да работите с домашен хълмист

Хилърът ще опрости рутинната работа няколко пъти. Принципът на производство е съвсем прост.

Трябва да се намери:

 1. Използвана рамка за велосипед (минимален диаметър на колелото 26 инча).
 2. Плуг. Можете да го намерите в магазина или да го направите сами.
 3. Чертеж на хълм за картофи.
 4. Ключове за работа.

В Европа морковите и картофите започват да се засаждат в средата на 1500-те години.

Основната част от конструкцията, която влиза в земята с около 10 см, трябва да бъде заоблена или заточена за най-добър ефект. Остриетата трябва да бъдат фиксирани с ъгъл, така че земята да се изкопае до необходимата ширина, запълвайки картофените лехи.

Остава само да прикрепите острието към рамката на велосипеда. Воланът ви позволява да регулирате дизайна. Колело, движещо се пред градинаря, помага за бързото движение.

Цялата работа по картофирането се извършва по този начин:

 1. Оборудването трябва да бъде заровено в земята.
 2. След това започнете да движите конструкцията с колелото.
 3. Ако трябва да смените ориентацията, просто трябва да завъртите волана в желаната посока.

Hilling картофи е по-бързо и лесно от ръчното закачане. Не е необходимо да обработвате всички храсти поотделно. Свободното време се спестява едновременно. Третирането е подходящо за картофени плантации, засадени в един ред или по билен метод.

Методът гребен за засаждане на зеленчуци е изобретен в Холандия, поради което е получил името "холандски".

Как да проектирате велосипеден хълм със собствените си ръце

как да работите с домашен хълмистКак да изградите хълм със собствените си ръце е описано по-долу. Собственикът трябва да разполага с подходящите инструменти и ангажимент, за да свърши работата бързо.

Материали и инструменти

стара рамка за велосипедЗа да направите хълмист от велосипед със собствените си ръце, трябва да се справите с култиватор. Частта може да бъде заета от трактора или можете да я заварявате сами, като фиксирате перките перпендикулярно. Ще ви трябва и рамка за велосипед с предно колело.

колело за велосипедПрепоръчва се незабавно да се свали гумата и гумата. Колелото ще се движи по-бързо по повърхността и приспособлението ще бъде по-лесно за управление. След това трябва да прикрепите кормилото към рамката.

Освен това трябва да намерите ключове и ключове за велосипеди.

Стъпка по стъпка производствен процес

допълнителни елементи за домашен хълмистИзработването на велосипеден хълм със собствените си ръце се състои от няколко стъпки.

Не забравяйте за безопасната работа.

Първата стъпка е подготовката. Първата стъпка е да се справите с рамката на велосипеда. Задното колело, педалите и сбруята трябва да бъдат свалени. Просто трябва да се разкачи воланът. Цялата гума трябва да бъде свалена от предното колело. Сега следва с култиватора за смяна на задното колело.

Култиватор за ръчен хълмач лесно се прави независимо. Ще ви е необходим лист метал и оборудване за заваряване.

hiller готов за работаВтората стъпка е подготовката на уреда. Трябва да изрежете монтажа и да оставите само рамката във формата на триъгълник. На мястото, където се зарязва задното колело, до носача на педала, трябва да прикрепите секцията на култиватора. Гайките трябва да бъдат затегнати с ключ с правилния размер (необходими са два ключа: първият ще поддържа болта, вторият ще затяга гайките).

Картофена сеялка ще ви помогне да автоматизирате засаждането на картофи. Ако в района са засадени много картофи, можете да направите копач за картофи, за да приберете бързо. Устройството може да бъде проектирано на ръка.

Разширението на секцията трябва да се коригира за удобно управление. Кормилото е прикрепено там, където преди е било седлото. Дължината се регулира според височината на човека.

Предната вилка трябва да бъде здраво закрепена или заварена. Не трябва да се върти или да виси. Ширината на багера трябва да бъде 2/3 от междуредието. Остриетата трябва да бъдат поставени под остър ъгъл, така че земята да се захване добре.

Можете да закопчаете колана отпред, като завършите задачата с партньор. Единият дърпа колана, другият регулира движението. Можете да фиксирате тежестта и след това конструкцията ще се врязва по-дълбоко в земята.

Други видове и опции на устройства

ръчен култиваторМожете да закупите сглобената конструкция, но е по-лесно да го направите сами.

Има много възможности за домашен дизайн:

 1. Стара количка.
 2. Използвана кола.
 3. Триколка.
 4. Тръби.

За всеки ръчен хълмър рамката и колелото са взети за основа. Струва си да се фиксира секцията на култиватора там. Можете да го контролирате с дръжките.

За да се направи хълм от детска триколка, седалката и предното колело трябва да бъдат премахнати. Готов тракторен култиватор тук не е подходящ. Необходимо е да заварявате лопатките от вътрешната страна близо до колелата. Това ще ви позволи да преместите структурата строго по реда. Изработен е и хълм за инвалидни колички.

Най-популярната опция за направата на домашен ръчен култиватор от стар велосипед е показана в това ръководство. Устройството може да улесни живота на собственика, особено ако редовно следите остротата на дюзата. Дори един работник може да се справи със задачата.

Ние правим хълм от велосипед със собствените си ръце - видео

Градина

Къща

Оборудване