Характеристики на Mole чудо лопата и независимо производство на инструменти

чудо лопата бенка Работата в градината може да бъде много изтощителна и отнема много време. В помощ на летните жители са създадени удобни и многофункционални ръчни инструменти, включително чудодейната лопата Mole. Този удобен инструмент ви помага да обработите голям парцел земя за рекордно време, като същевременно намалява стреса на гърба си. Благодарение на оригиналния дизайн, лопатата Mole чудо ще се превърне в добър помощник за начинаещ или опитен градинар и градинар.

Чудо лопата Mole: характеристики на дизайна

чудо лопата мол дизайн

Дизайнът на лопатата за чудо Krot е много прост - състои се от две противоположни вилици, подвижна работна зона с прикрепена дръжка. Външно инструментът наподобява голяма вила, закрепена с болтове към рамката.

Стандартно върху него има 5 зъба, а на работното легло има 6 от тях, въпреки че броят на зъбите може да се различава в зависимост от вида на инструмента. Зъбите са разположени един срещу друг, поради което те не се докосват при повдигане на работните части на лопатата.

дизайнерски характеристикиНа задната страна на леглото има дъговидна опора за крака, която външно наподобява обърната буква "Р". Отпред, фрагмент от неподвижната рамка е леко повдигнат и може да се използва като опора за разхлабване.

Размерите на лопатата Mole в зависимост от модела са 40-50 см, зъбите - до 23-26 см. Изработени са от стомана. Масата на инструмента достига 4-5 кг. Това тегло е напълно достатъчно, за да се разхлаби почвата с минимални усилия и време.

Разлики между лопатата Mole и други инструменти

каква е разликата между чудо лопата къртицаЛопатата Mole чудо се предлага в няколко модификации, една от които е инструмент, наречен Орач. Всеки тип инструмент има свои собствени характеристики и предназначение.

Каква е разликата между чудодейната лопата Mole и орача - тази модификация, за разлика от стандартното устройство, е разработена специално за разрохкване на почвата. Обхватът на дължината на зъбите за този тип инструменти е 12-15 см. Благодарение на това, Орачът лесно обработва различни видове почви, бързо навлиза в земята, независимо от теглото на работника.

Лопата-чудо Mole се различава значително от обичайната байонетна лопата. За да забие щиковия инструмент в почвата, работникът трябва да положи всички усилия - да се наведе, да вдигне лопатата с бучка пръст и да я обърне. Това поставя повишен стрес не само на ръцете, но и на коремните и гръбните мускули. При разхлабване с бенка натоварването е само върху ръцете, така че работата става по-дълга и по-продуктивна.

Приложение на инструмента

процесът на използване на чудо-лопататаМеханизмът за това как работи Mole чудо лопата е много прост и се основава на принципа на лост.

Ръководство за използване на инструмента:

 • инсталирайте устройството в зона, която изисква разхлабване;
 • дръжката на инструмента, която служи като лост, трябва да е в изправено положение;
 • поставете зъбите върху работните вилици перпендикулярно на почвата и ги потопете в земята под тежестта на работната рамка;
 • ако зъбите са навлезли в земята, притиснете частично крака си върху металната пръчка или задния ограничител на работните вилици;
 • натиснете дръжката на инструмента първо към вас, след това надолу.

по-лесна работаСлед като работните вилици повдигнат буца пръст и я изтласкат през контра зъбите на изкормвача, издърпайте чудотворната лопата обратно по леглото и продължете да работите.

В кои зони Къртицата не се използва

разрохкване на почватаНа някои парцели градинската лопата Mole не може да се използва. Този инструмент не е подходящ за обработване на девствени земи, обрасли с житна трева. На първо място, такава зона трябва да се обработи с мотоблок или байонетна лопата и едва след това да се използва Mole.

Мултиинструментът не е предназначен за употреба върху глинеста твърда или камениста земя. В такива случаи е по-лесно да използвате байонетна лопата.

Самостоятелно производство на лопатата-чудо Mole

Всеки градинар или градинар може сам да направи лопатата-чудо Mole. За това направи си сам чудо лопата къртицаще ви трябват стоманени пръти за зъбите и квадратни тръби за рамката. Дръжката може да се закупи отделно или да се извади от стара лопата.

Чертежът с размерите на Mole чудо лопата може да се използва стандартно или можете да промените параметрите, като ги коригирате според вашите индивидуални изисквания, височина, тегло и ниво на физическо развитие.

За производството на ограничители и рамката на конструкцията се използва метална квадратна тръба, за зъбите на подвижните вилици - закалена стомана.

Самостоятелно производство на лопатата-чудо Mole:

 1. Заточете един от ръбовете на стоманените щифтове с мелница под ъгъл 15-30 °.
 2. Заварете джъмпера от металната тръба върху неподвижната рамка, прикрепете щифтовете на противоположните вилици към нея. За тяхното производство можете да използвате армировка, ръбовете не трябва да се заточват.
 3. Използвайте панта от стоманена лента, за да свържете двете части на вилиците. За тази цел огънете две дъги, пробийте дупки и закрепете частите заедно.
 4. Заварете фрагмент от кръгла тръба към релсата на подвижните вилици.
 5. Поставете дръжката в полученото гнездо - ново или извадено от стара лопата.
 6. За максимално удобство и лекота на използване, прикрепете Т-образен профил в горната част на дръжката на инструмента.рисуване чудо лопата къртица

След като завършите цялата работа, тествайте готовото устройство в експлоатация. Ако е удобно да го използвате, това означава, че размерите на лопатата Mole чудо са избрани правилно.

Предимства и недостатъци на инструмента

предимства и недостатъци на чудото с лопатаЛопатата Mole-ripper е широко разпространена сред опитни и начинаещи градинари и градинари.

Практическото приложение на многофункционалния инструмент позволи да се идентифицират основните предимства на този оригинален дизайн:

 1. Устройството значително ускорява работата в градината или в градината. Само за 60 минути с помощта на лопатата-чудо Mole можете да изкопаете площ до 1,5-2,5 декара.
 2. Простота и ниска цена на работа - с помощта на инструмента Mole можете да извършвате същата работа като мотоблок... Но той не се нуждае от допълнителни консумативи и пълнители.
 3. Чудо лопата Къртицата не нарушава слоевете плодородна почва, не води до смъртта на червеите.
 4. Инструментът лесно изважда корените на плевелите, които дори не се виждат на повърхността на почвата.
 5. Оригиналният инструмент значително улеснява работата на човек. Намалява стреса върху раменете и гърба, което прави работата по-продуктивна и ефективна.
 6. Чудо лопата Mole се отличава със своята надеждност, гъвкавост и издръжливост. Може да се използва за оран, сеитба и разрохкване на почвата.

Лопата чудо Mole също има няколко недостатъка. Този инструмент е най-ефективен само ако теглото на работника надвишава 75-80 кг. Освен това устройството не може да се използва в оранжерии с ниски тавани, както и за обработка тесни легла, тъй като често ширината на работната част на лопатата просто надвишава размерите на междуредието.

Лопатата Mole е удобен, практичен и многофункционален инструмент. Той ще се превърне в добър помощник за градинари и градинари. Устройството ще помогне при сеитбата и обработваемата работа, ще улесни разрохкването на почвата и ще направи работата по личния парцел много по-лесна и по-продуктивна.

Лопата чудо Mole за вашия сайт - видео

Градина

Къща

Оборудване