Кой е най-добрият начин за хранене на бройлери у дома?

Бройлерите тежат около 3 кг на 2 месеца Бройлер е говеждо или хибридно пиле, което изисква специални грижи. Експертите съветват как да се хранят бройлери у дома, за да се получи диетично месо. Важно е да осигурите на птицата подходящи грижи от първите дни на живота до клането.

Характеристики на отглеждането на бройлери

Пилета-бройлери

Птица, която току-що се е излюпила от яйце, се нуждае от топлина и светлина. Яслата трябва да е 300 S, свети денонощно, стой поилка с вода и храна под формата на трохи от яйчен жълтък, просо. През първите две седмици пилетата кълват непрекъснато и растат бързо. На тъмно храната не се вижда.

Заграждението за пилета трябва да е светло, а спалното бельо трябва да е меко и чисто. Бройлерите не се нуждаят от място. Докато пилетата са малки, 18 парчета ще се поберат на един квадратен метър, на този участък ще има до 10 възрастни птици, но трябва да има добра вентилация. Постепенно, когато птиците узреят, загонът се разширява. Пилетата-бройлери не се нуждаят от разходки, не им е позволено да влизат в двора и ефективността на наддаването на тегло намалява.Отглеждане на бройлери в клетки

Друг метод е отглеждането в клетка на бройлери за угояване на месо у дома. Тогава много повече индивиди могат да бъдат поставени на малка площ. Клането на птици започва след 8 седмици. Търговският труп по това време тежи около 2 кг, месото е крехко, диетично. След пет месеца отглеждането на домашни птици за месо е нерентабилно. Диетичните свойства се губят, угояването не дава бързо напълняване.

Ако няма възможност за закупуване на пилета, няколко кокошки и петле се оставят да снасят яйца за разплод. За добро оцеляване е най-добре да купувате бройлери на възраст десет дни.

Правилното хранене на пилета-бройлери у дома

Хранилка с фуражСобственикът на бройлери в помощна ферма винаги има избор дали да храни птиците с фураж от задния двор и градината или да използва фабрично произведени комбинирани фуражи. В птицефермите животните се хранят само с фураж, допълнен с хормони на растежа и антибиотици за предотвратяване на болести. Следователно как да се хранят бройлери у дома със смеси, приготвени според препоръчаната диета, или комбиниран фураж, зависи от собственика. Само месото, отглеждано на зелена трева, млечни продукти, зърнени продукти, приготвени сами, ще бъдат по-вкусни и здравословни.

Има етапи в развитието на птица, за всеки от които се избира различна дажба на хранене:

 • как да се хранят пилета-бройлери от раждането;
 • дажба за хранене след 20 дни;
 • втория и следващите месеци хранене на бройлери.

Отглеждани бройлери в клеткаЗа бързо наддаване на тегло, пилетата се хранят интензивно и напояват. Периодът на угояване е придружен от поливане. За всеки килограм изядена храна трябва да се изпият 1,7 литра чиста топла вода. Всяка седмица към сутрешната порция вода се добавя розов разтвор на калиев перманганат.

При хранене на бройлери тревата се коси за тях и се нарязва на ситно. Жълтурчета не трябва да се включва в колекцията, той е отровен. Младите пилета консумират общо 1 кг фураж на стадо на ден на ден. Всеки ден консумацията се увеличава и възлиза на около 6 кг за хранене. В същото време 7 дни пилета се хранят 8 пъти, след това седмично - 6 пъти, до 20 дни - 5 пъти, менструация - сутрин и вечер. Въпреки това, у дома, храната под формата на нарязани и варени зеленчуци може да се дава по-често, съдържанието на калории е по-ниско от това на комбинираните фуражи.

Когато пилетата са оперение, те трябва да включват пресни зелеви листа в диетата си.Те съдържат елемента сяра, необходим на пилетата през този период.

Ако не спазвате правилата за хранене на бройлери у дома, времето и парите ще бъдат загубени. Ето защо трябва да следвате препоръките на специалистите.

Как да намалим консумацията на комбинирани фуражи при хранене на бройлери

Храна за бройлериВ домакинството винаги има хранителни отпадъци, кореноплодни растения, зелена трева и зърнени култури, разфасовки от тях, в аптеките можете да закупите необходимите витамини и добавки. Как да храним бройлери за бърз растеж у дома?

Пет рецепти за отглеждане на здраво стадо:

 1. Използвайте ферментирали житни смеси. За да направите това, добавете 200-300 g пресована хлебна мая към зърнената смес, разредете всичко в 15 литра вода, загрейте за 6 часа, за да подобрите ферментацията. След това добавете зеленчуци и варени кореноплодни до 30 кг общо тегло. Използвайте пресни фуражи, като избягвате вкисването. Пропорциите могат да бъдат намалени, в зависимост от броя глави за подаване. Можете да дадете дрождова смес от зърнени култури без зеленина, но добавете натрошени картофи.
 2. Влажната каша се прави от натрошени зърнени храни, дребни зърнени храни, натрошени и накиснати трохи и кори от хляб, зърнени храни, билки и варени картофи. Колкото по-разнообразен е съставът, толкова по-добре се яде. Може ли бройлери да се хранят с един варен картоф? Понякога пилетата могат да бъдат поглезени и менюто разнообразно.
 3. За хранене у дома трябва да използвате млечни продукти. Млякото се излива прясно, а не кисело. Също така е добре да добавите реверс, извара, мътеница, суроватка, но не смесвайте с мляко. В същото време можете да давате зърно.Бройлерите трябва да имат трева, зеленчукови листа в диетата си.
 4. Пресни зеленчуци могат да се хранят не само в нарязана форма. За да предотвратите изхвърлянето на птицата от хранилката, без да я тъпчете, можете да закачите метли от пресни зелени: глухарче, магарешки бодил, детелина, люцерна. Може ли да се дава измама на бройлери? За тях това е деликатес. Когато се държат през зимата, разсадът от зърнени култури - пшеница, ечемик, ще стане зелен фураж.
 5. Съответствие с чистотата. Киселата храна не трябва да се дава на птици. Хранилките трябва често да се попарват. Храната не трябва да бъде достъпна за ядене от диви птици или гризачи. Те могат да носят болест.

Хранене на пилета до едномесечна възраст

В детската възраст кокошките носачки и пилетата-бройлери се развиват на една и съща храна. По това време се приготвя каша от просо, жълтък от пилешко яйце с добавяне на натрошени зърна от типа "Artek". Зърнената смес е 60% от общия състав. Кутията трябва да съдържа вода и температура около 30 градуса.

Когато се държат в клетки, температурата трябва да се поддържа по-висока, тъй като пилетата не могат да изберат място. Признак за студ е, когато пилетата образуват купчина. Ако е горещо, пилетата лежат с разперени крила. Температурата постепенно намалява от 34 градуса на 18.

Минерална добавка за бройлериНа третия ден към фуража се добавят нарязани зеленчуци, разсад, тревно брашно, 5 g на глава. От петия ден в менюто се появяват извара и млечни продукти. Едноседмичните пилета се хранят с настъргани моркови и тиква... Тиквата е необходима като противоглистно средство, но не повече от 5 g на пиле.

От третия до двадесетия ден при хранене на бройлери е необходимо да се използва комбиниран фураж Startovy, който съдържа балансирани и лесно смилаеми витамини за пилета.

От 20 дни нататък е необходимо към храненето на бройлери да се добавят несмелени зърнени храни и минерални добавки под формата на черупка, черупки, костно брашно. Веднъж седмично към кашата се добавят камъчета за смилане на храната в стомаха. Птиците лакомо се нахвърлят върху храната при всяко хранене.

Зърно за хранене на бройлериВ същото време те търсят малки парченца, част от храната, изхвърляйки я от коритото. По-добре е да напълните коритото с една трета, като постепенно добавяте порция. Ако пилетата са били хранени правилно, до месеца те трябва да тежат 500-700 грама.

Осветлението трябва да е денонощно през първите седмици, но слабо. Лампата може да бъде боядисана в зелено, червено. Яркото осветление може да причини кълване

Месечните пилета вече са придирчиви, време е за хранене.Как да храня пилета бройлери за 1 месец? Сега 20% от зърнените култури могат да бъдат заменени с натрошени картофи. Зърнената смес се състои от пълнозърнести храни:

 • царевица, соя и слънчогледово брашно - по 20%;
 • ечемик - 10%;
 • пшеница - 25%;
 • грах – 5%.

Бройлери могат да се режатПредпоставка за бързо напълняване ще бъде използването на петте съвета, публикувани по-горе. Напълно възможно е да отглеждате около сто килограма диетично месо в страната за зимата.

Избор на храна за бройлери - видео

Коментари
 1. Сироджидин

  Какво трябва да се дава на бройлери, за да напълнеят повече?

  • Натали

   Бройлери ядат почти всичко. Те наддават добре, ако диетата им съдържа варени картофи, нарязана варена риба, мляко или реверс.

   • Людмила

    отколкото да хранят седмични бройлери от панорами.

    • Натали

     Обикновено използвам най-простото лекарство. За 1 литър вода приемам 1 таблетка левомецитин. Давам птицата, докато диарията спре.

 2. Анжелика

  Как да храним бройлери на възраст 1 месец за тегло?

 3. Владимир

  Как да приготвим фураж за бройлери?

  • Марина маринина

   Сварете картофи със зърно или зърнени храни, след това мелете, охлаждайте.Добавете предварително накиснат сух хляб, накълцана коприва и това е всичко.

Градина

Къща

Оборудване